Lillgården logo_bred mobilversion

Miljön

Lillgårdens Montessoriförskola har en fantastisk miljö, såväl inne som ute.

 

Innemiljön är anpassad främst enligt Montessoripedagogiken med all inredning i barnens höjd, såsom bord, stolar, hyllor och toaletter.

 

Allt material inom Montessori är vetenskapligt utvecklat med en genuin logik som gör det lätt för barnen att hantera.

 

På förskolan finns även lekfulla inslag såsom hemmavrå, dockor, utklädnings-kläder, mysiga kuddar och soffa för lässtunder.

 

Till Lillgårdens Montessoriförskola hör två stora inhägnade gårdar med redskap för lek och utforskning av naturen, sandlådor och en öppen yta för bollspel. Vi har stora rejäla bänkar och bord med plats för alla barnen så att vi kan äta mellanmål ute när vädret inbjuder till detta. Sanden i sandlådorna byts ut kontinuerligt av vår "Trädgårdsgrupp" på aktivitetsdagarna.

 

Vi har också ett vindskydd för barnen som sover ute.

 

Förskolan har en fantastisk närmiljö med både skog och strand med gångavstånd för barnen. På våra utedagar är vi antingen på stranden eller i skogen och utforskar naturen. 

 

Montessoripedagogiken lägger stor vikt vid utformningen av miljön. Miljön skall inge trygghet, trivsel, stimulera fantasin och utforskarivern. Den skall vara utformad efter barnens behov av ordning med stora ytor att röra sig fritt på. Arbetsmaterial och inventarier byts ut fortlöpande, även utematerial.

 

Förskolan har gjort en större satsning på IT och köpt in iPads till barnens verksamhet.

Lillgårdens Montessoriförskola, Mellangatan 7, 263 52 LERBERGET

Tel: +46 72-2038435, Epost: info@lillgardensmontessori.se